Aljoši Novaku se je zmaga letos izmikala, jo bo ujel v Idriji?

Slovensko državno prvenstvo v reliju se bo konec tedna zaključilo z relijem v Idriji, kjer med glavne favorite spet sodita Aljoša Novak in njegov sovoznik Matej Čar. Letos sta že večkrat pokazala hitrost, ki je potrebna za zmage v skupni razvrstitvi, ki pa sejima je letos z obilo smole do zdaj izmuznila.

Aljoša Novak zagotovo sodi med največje osmoljence letošnjega državnega prvenstva v reliju. Na dozdajšnjih relijih je doživel neštete vzpone in padce, ki so segali od vrhunskih časov do nesrečnih odstopov, s katerimi so do zdaj splahnele možnosti za prvo zmago v skupni razvrstitvi državnega prvenstva. Na prvem reliju je napako sicer storil Aljoša, pozneje pa so ga ustavljale tehnične težave in prebite gume. S hitrostjo je dokazal, da je v paketu s sovoznikom Matejem Čarjem in Mitsubishi Lancerjem EVO9 zrel za sam vrh slovenskega relija.

Ob koncu sezone se Novak z zmago sicer ne obremenjuje, saj želi predvsem dobro končati sezono “Za nastop smo se odločili v zadnjem trenutku, saj želimo opraviti s celotnim zastavljenim programom v slovenskem državnem prvenstvu v reliju. Sezona je bila do zdaj resnično polomljena, zato si na zadnji dirki seveda želim dober rezultat in uživanje za volanom Mitsubishija. Dirkal bom neobremenjeno, rezultatskega pritiska torej ni. Želim si relija brez težav, kar bi bila dobra popotnica za sezono 2016,” je pred relijem dejal Aljoša.


Idrijski reli se bo s prvima dvema hitrostnima preizkušnjama (ena različna) začel v petek popoldan, ostalih šest hitrostnih preizkušenj (dve različni) pa bo izpeljanih v soboto. (GrP)

foto: Uroš Modlic

Oddaj komentar