Aljoša Novak bo zimsko rjo brusil na atraktivem makadamu v Toskani

“Vsak kilometer na makadamu je dobrodošel, potrebno pa bo predvsem zbrusiti zimsko dirkaško rjo,” pred prvim nastopom v novi sezoni pravi Aljoša Novak, ki ga konec tedna čaka nastop na makadamskem reliju Ronde Valtiberina v italijanski Toskani.

Sezona 2016 se bo za Aljošo Novaka in Mateja Čarja začela tam, kjer se je lanska končala. Na makadamu torej, saj se slovenska posadka konec tedna odpravlja na reli Ronde Valtiberina v italijanskem Arezzu. Aljoša bo tam nastopil z najetim Mitsubishi Lancerjem EVO9, dirko pa bo izkoristil predvsem za brušenje zimske rje in priprave na poznejše nastope. Reli na zahtevnih in atraktivnih toskanskih makadamskih cestah je tipa ronde, zato bo potekal na eni hitrostni preizkušnji, ki se bo vozila štirikrat. Dolžina te hitrostne preizkušnje je dobrih 14 kilometrov.

“Reli je eden težjih v pokalu Ronde Raceday. Napovedano je tudi slabo vreme, zato nas najbrž čaka precej blata in zahtevna dirka. Posebnih pričakovanj nimam, saj nočem začeti prehitro in se postopoma spet privaditi na dirkaško okolje. Vsak kilometer na makadamu in v močni konkurenci je prav tako zelo dobrodošel,” je pred nastopom v Italiji povedal Aljoša.

Oddaj komentar