Aljoša Novak: Na legendarne drseče ovinke za odtenek previdneje

Po hitrem odstopu na uvodnem reliju državnega prvenstva v Velenju bosta imela Aljoša Novak in sovoznik Matej Čar z Mitsubishi Lancerjem EVO9 že ta konec tedna novo priložnost na reliju v okolici Ajdovščine in Vipave.

Aljoša in Matej sta odlično začela letošnjo sezono in dobila uvodno hitrostno preizkušnjo letošnje sezone, tudi po dveh pa sta nato še vodila v konkurenci slovenskega državnega prvenstva. Na tretji preizkušnji se je Aljoši žal pripetila napaka, zaradi katere je odlomil kolo in moral odstopiti. Dirkalni Mitsubishi Lancer EVO9 je popravljen, Aljoša in Matej pa že ta konec tedna čakata na nov reli državnega prvenstva v Ajdovščini oziroma Vipavi. Na sporedu bo deset hitrostnih preizkušenj, med njimi tudi znameniti drseči ovinki nad Velikimi Žabljami.

“Tokrat bom šel na štart zagotovo nekoliko bolj previdno in torej manj napadalno. Še posebej v primeru mokrega asfalta bo težko in za zdaj nimam resnično visokih rezultatskih pričakovanj. Najpomembnejši bo prihod do cilja brez večjih težav. Trenutno imam več samozavesti na makadamu kot asfaltu. Upam, da bo ob progi veliko gledalcev, saj gre za ene izmed najbolj znanih hitrostnih preizkušenj v slovenskem reliju,” je pred relijem povedal Aljoša. Reli Vipavska dolina se bo začel v petek zvečer s kratko hitrostno preizkušnjo po ulicah Ajdovščine, ostalih devet (tri različne) bodo na sporedu v soboto.

Oddaj komentar