Aljoši Novaku med svetovnimi asi zmaga na reliju v Italiji

Aljoša Novak je na najboljši mogoči način sklenil letošnjo sezono. S sovoznico Anjo Verbič je na odmevnem makadamskem reliju Prealpi Mastershow v Italiji zmagal v skupini N in bil skupno deveti najhitrejši. 

Novak je že tradicionalni gost atraktivnega makadamskega relija v okolici Trevisa, ki vsako leto privabi tudi znana imena mednarodnega relija. Med temi sta bila letos Jari-Matti Latvala, novi tovarniški voznik Toyote v reliju, in Simone Tempestini, letošnji svetovni mladinski prvak v razredu JWRC, prav tako pa je letos osvojil tudi državno prvenstvo Romunije.

Mladi slovenski voznik se je na makadamski reli podal z Mitsubishijem Lancerjem EVO X in sovoznico Anjo Verbič, s katero sta skupaj vozila tudi na zaključnem reliju državnega prvenstva v Idriji. Kljub pomanjkanju kilometrine na makadamu je Aljoša hitro ujel pravi ritem in se začel boriti za uvrstitev med najhitrejših deset v skupni razvrstitvi. Kljub težavam z zavorami na drugi hitrostni preizkušnji – kamen je poškodoval zavorno cev in zato so delovale le še zavore na zadnjih kolesih – večje izgube časa ni bilo. Pika na i je bila zadnja preizkušnja v mraku, ko je Aljoša nadoknadil nekaj sekund zaostanka in se prebil na prvo mesto v skupini N. V skupni razvrstitvi sta bila z Verbičevo odlična deveta.

“Dirka je bila res odlična. To velja za vzdušje ob progi, prav tako pa tudi za mojo predstavo. Dirkalnik je z izjemo težav z zavorami prav tako deloval odlično. Na zadnji preizkušnji nama je uspelo priti do te lepe zmage ob koncu sezone. Prihodnje leto ostajam v skupini N, le da se bom vrnil k deveti evoluciji Lancerja, ki mi bolj odgovarja,” je po reliju v Italiji povedal Aljoša.

Oddaj komentar