Aljoši Novaku po odlični vožnji stopničke v Idriji

Aljoša Novak se je na reliju v Idriji prvič po nesreči v Novi Gorici vrnil v dirkalni avtomobil. Premierni nastop z deseto evolucijo Mitsubishi Lancerja in s sovoznico Anjo Verbič je končal z dvema dobljenima hitrostnima preizkušnjama in zadnji reli slovenskega DP končal na tretjem mestu.

Na reliju v Idriji so od načrtovanih sedmih hitrostnih preizkušenj izpeljali šest, kar pa je bilo dovolj za test novega dirkalnika za Aljošo Novaka in njegovo sovoznico Anjo Verbič. Vrhničanka se je na sovozniški sedež usedla namesto Mateja Čarja, ki po nesreči na reliju v Novi Gorici še čuti posledice in letos zagotovo ne bo več sedel v dirkalnem vozilu. Dirkaški ritem je moral po novogoriškem prevračanju ujeti tudi Aljoša, ki je za nameček iskal prave nastavitve Mitsubishija Lancerja EVO 10. Aljoša in Anja sta vseeno dobila dve od šestih hitrostnih preizkušenj. Pred zadnjo sta za vodilnim zaostajala tri sekunde, v cilju pa sta bila iskreno vesela tretjega mesta. Prihod do cilja brez napake je bil glavni namen idrijskega relija. Aljoša čaka letos z istim avtomobilom še nastop na reliju v Poreču in na makadamskem reliju Prealpi Mastershow v Italiji.

“Vsekakor sem zadovoljen z nastopom. Novosti je bilo res veliko, tokrat nisem želel preveč tvegati. Novejši Mitsubishi vsekakor ima potencial. Vozniško je bolj odziven in natančen, je pa nekaj deset kilogramov težji od Lancerja devete evolucije. To zahteva nekoliko drugačno vožnjo, moral pa bi tudi z nastavitvami še nekoliko izboljšati vozne lastnosti avtomobila. Za ta napredek bo še dovolj časa, zato že z nestrpnostjo pričakujem reli v Poreču,” je povedal Novak, ki mu bo na Hrvaškem prihodnji konec tedna zapiske bral Jaka Cevc.

Oddaj komentar