Za začetek odlično drugo mesto!

Naša mlada posadka Tim Novak in Uroš Ocvirk je začela svojo avanturo v nemškem pokalu Opel Adam skoraj idealno, saj se je do zadnjega metra relija Saarland-Pfalz borila za zmago. Na koncu sta bila z drugim mestom več kot zadovoljna, saj kot novinca v pokalu šele nabirata izkušnje.

Na tekmovanju ADAC Opel Rally Cup se je pomerilo 14 posadk, med njimi pa je bil tudi naš 21-letni študent strojništva Tim Novak in njegov zanesljivi sovoznik Uroš Ocvirk. S pokalnim dirkalnikom Opel Adam, za katerega skrbi idrijska ekipa IK Sport, sta začela malce bolj pazljivo, saj sta na petkovem superspecialu osvojila zgolj sedmo mesto, nato pa v soboto stopnjevala tempo in zasedla peto, tretje in na najdaljši 23-kilometrski hitrostni preskušnji celo zmago ter drugo mesto, zaključek relija pa zakoličila še s petimi drugimi mesti.

»Moram priznati, da sem presrečen, saj si ne bi nikoli predstavljal, da bom že na prvi dirki v pokalu Opel Adam tako konkurenčen. Žal je bil Finec Jari Huttunen tokrat prehiter, sem pa v zadnjih metrih dirke uspel zadržati za seboj hitrega Šveda Toma Kristenssona. Dirkalnik je deloval kot švicarska ura in vesel sem, da sem se ga zelo hitro navadil. V bistvu čutim, da je nekaj rezerve še v srednje hitrih ovinkih, saj takrat nisem še čisto prepričan, kaj bo naredil sicer zelo nemirni zadek. Dirka je bila težka, saj sta v petek zaradi snega odpadli kar dve hitrostni preskušnji, v soboto pa je bilo polno vsega, mokrega asfalta, blata in suhe podlage. Skratka, zadovoljen sem, da z Urošem nisva naredila nobene napake, da je dirkalnik deloval odlično in da sva pokazala, da smo tudi slovenski dirkači hitri,« je dejal Tim.

Rezultate dobite na http://znts.de/zeitnahme/lives/276/rc_zoom_zeit_live_adac_3_1948.html, prihodnji reli za tekmovanje ADAC Opel Rally Cup in naša fanta pa bo že od 15. do 16. aprila ADAC Hessen Rallye Vogelsberg.

Oddaj komentar