Aljoša Novak drugi v Italiji, forma na makadamu je odlična

Aljoša Novak in njegov sovoznik Matej Čar sta nadvse uspešno odpeljala prvi reli sezone 2017, testirala novi dirkalnik Mitsubishi Lancer EVO9 in se ogrevala pred nadaljevanjem sezone na italijanskem makadamu.

Slovenska posadka je nastopila na kratkem makadamskem reliju Valteberina pri Arezzu. V Toskani so ju na štirih hitrostnih preizkušnjah pričakali zahtevni vremenski pogoji. Bolj kot rezultat je bil pomemben test novega Mitsubishija, ki je prek zime nastal v delavnici Darka Peljhana. Ta bo tudi osnovno športno orodje Aljoše in Mateja v letošnji sezoni, v kateri načrtujeta nastope v italijanskem makadamskem državnem prvenstvu. V Toskani sta bila skupno osma, v svojem razredu pa odlična druga.

»Na reliju sem želel predvsem preizkusiti avtomobil. Ta je odličen in tudi zelo dobro je deloval. Izjema je bila le elektronika ACD (aktivni centralni diferencial), zaradi katere sem izgubil nekaj časa. Nič dramatičnega, to bomo popravili do naslednje dirke. Med relijem smo se borili z blatom, dežjem in skalami, bilo je tudi veliko kolesnic in razritega makadama. Vseeno pa je preizkušnja, ki se je vozila štirikrat, vsebovala vse elemente relija in zato je bil to tudi dober test pred nadaljevanjem sezone. Vsekakor že nestrpno pričakujem naslednji reli,« je po reliju v Arezzu povedal Aljoša. Naslednja dirka bo na sporedu 7. in 8. aprila, Coppa Liburna v okolici toskanskega mesta Volterra.

Foto: Uroš Modlic

Oddaj komentar