Aljoša Novak na makadamu pokazal Italijanom zobe

Aljoša Novak in Matej Čar sta z odliko opravila s prvim relijem letošnjega italijanskega makadamskega državnega prvenstva. Na reliju Coppa Liburna sta bila druga v razredu N4.

To je bil prvi resen test slovenske posadke v Mitsubishi Lancerju EVO9, ki ga najemata pri ekipi večkratnega slovenskega prvaka Darka Peljhana. Na tradicionalnem reliju v Toskani sta že na prvi hitrostni preizkušnji pokazala zobe in prehitela vse italijanske tekmece v klasičnih dirkalnikih skupine N, enako pa jima je pozneje uspelo še na četrti hitrostni preizkušnji. Po šesti sta tako s prednostjo 1,6 sekunde še vodila v skupnem seštevku, a na zadnji zdrsnila na drugo mesto.

»Bila je zelo lepa dirka, zadovoljen sem tudi z doseženimi časi. Na koncu so me taktično premagali, saj so imeli Italijani za ta tip makadama bolj primerne gume in na zadnji hitrostni preizkušnji nisem imel možnosti. Na reliju sem zelo užival, dober rezultat pa je postavil piko na i. Že zdaj se veselim naslednje preizkušnje prihodnji mesec na reliju Adriatico,« je v cilju makadamskega rodea povedal Aljoša, ki je bil v skupni razvrstitvi uvrščen na 20. mesto.

Oddaj komentar