Obetavno za Tima Novaka na prvem letošnjem nemškem reliju

Na izvrstno zastopanem nemškem pokalu ADAC Opel Rally Cup, ko je samo na letošnjem prvem reliju ADAC Hessen Rallye Vogelsberg 2017 nastopilo kar 24 posadk iz 12 držav, je naš talent Tim Novak z novo sovoznico Nemko Liso Stengl dosegel zavidljivo sedmo mesto.

»Če so bili moji občutki na začetku relija v Opel Adamu Cupu zelo dobri in sodelovanje z novo sovoznico Liso idealno pa z doseženimi časi nisem bil najbolj zadovoljen. Potem nama je popoldne šlo veliko bolje, dokler se nisva tik pred ciljem relija zavrtela in na žalost zapravila šesto mesto,« je dejal Novak. »Sva pa vsaj napadla in tveganje ne gre vedno po načrtih,« je z malce kislim smehom pripomnil naš 22-letni gorenjski dirkač.

Opel Adam Cup pomeni vrhunsko tehniko (1,6-litrski atmosferski motor ima samo okoli 150 ‘konjev’, kar poceni pokalni dirkalnik v primerjavi z Adamom R2, ima pa sekvenčni 5-stopenjski menjalnik, hidravlično ročno zavoro in izvrstno podvozje), odlično organizacijo z mamljivimi nagradami in seveda konkurenco, kjer je vsak kilometer izziv. Za uspeh mora biti dobra tudi spremljevalna ekipa (za Tima skrbi idrijska ekipa IK Sport), podpora sponzorjev (poleg domačega podjetja Krokar odslej Timu stoji ob strani tudi podjetje Opel Slovenija) in tudi zanesljivi sovoznik. Ker je Urošu Ocvirku dirkanje v Nemčiji preveč obremenjevalo družinsko življenje odslej sedi ob Timu Nemka Lisa Stengl, ki ima kljub 21-letom že tri leta dirkaških izkušenj. Sicer sramežljiva punca iz Koblenza se je že lani izkazala na Oplovi akademiji, saj je bila izbrana med deset od 1000 sodelujočih, zato ji izkušenj prav gotovo ne manjka.

Čeprav so morali na reliju ADAC Hessen Vogelsberg 2017 odpeljati kar 135 kilometrov hitrostnih preskušenj, kar je bilo za prvi letošnji reli kar velik zalogaj, so z mislimi že na naslednjem. Prvi konec tedna v maju bo na vrsti že Rallye Sulinger, ko bo na sporedu kar 160 kilometrov HP – tudi z makadamom!

Oddaj komentar