Kljub manjšim napakam zadovoljen

Na letošnjem predzadnjem reliju za pokal ADAC Opel Rallye Cup, poimenovanim 12. ADAC Rallye Niedersachsen 2017, sta Tim Novak in Lisa Stengl še enkrat uspešno nastopala, saj sta osvojila 6. mesto. Da nemški reli ni bil lahek dokazuje že en podatek: od 18 dirkalnikov Opel Adam Cup je čez ciljno rampo zapeljalo zgolj 13!

Blato in hitre hitrostne preskušnje so bile pravi izziv, saj so bile razlike med posameznimi posadkami izredno majhne. Naš Tim je na štirinajstih hitrostnih preskušnjah osvojil 1., 2., 3., 4., 5. in tako dalje vse do 10. mesta. »Pred relijem smo bili bolj ambiciozni, vendar sem naredil preveč manjših napak, ki so me stale sekunde. Na žalost so mi zaradi šikane dali še časovni pribitek 60 sekund, kar me je stalo četrtega mesta. Ne glede na to sem z rezultatom zadovoljen, saj je bil reli kar zahteven. Zato bi se rad zahvalil ekipi IK Sport, podjetju Opel Slovenija, Krokarju in še vsem drugim, ki so mi pomagali pri tej težki, a tudi zanimivi dogodivščini,« je dejal naš 23-letni Leščan.

S tem uspehom je Tim Novak še vedno četrti (pozor, od 24 uvrščenih posadk!) v trenutni skupni razvrstitvi omenjenega mednarodnega pokala, zato držimo pesti, da bo na zadnjem reliju 3-Stadte konec oktobra imel poleg poguma tudi malce sreče. Vnovične zmagovalne stopničke namreč niso daleč.

Oddaj komentar