Tim Novak v Idrijo z močnejšim dirkalnikom

Tim Novak bo na prihajajočem reliju Idrija (28.-29. oktobra) nastopal z novim sovoznikom (zapiske bo tokrat bral Matej Čar, Lisa in Uroš sta bila namreč nedosegljiva, ko so lovili zadnji trenutek za prijavo), prvič pa bo tekmoval z močnejšim dirkalnikom Opel Adam R2.

»Po uspešni sezoni smo se z IK Sportom in Oplom dogovorili, da odpeljem Idrijo z Adamom R2. Dogovor je bil zelo pozen, zato ne bo veliko možnosti priprav, najbrž samo majhen test pred dirko. Sicer pa komaj čakam na moj prvi nastop z močnejšim dirkalnikom Opel Adam R2, saj je dobesedno raketa in prepričan sem, da bom za njegovim volanom užival,« je dejal Novak.

Reli Idrija se začne v soboto z dvema hitrostnima preskušnjama Idrija (15.15 in 17.05) ter nadaljuje v nedeljo s petimi HP-ji (Čekovnik 9.38, 12.24, 15.10 ter Zadlog 10.31 13.17). Prijavljenih je 46 posadk, od tega kar nekaj tudi tujcev. Posadka Novak-Čar bo imela na dirkalniku številko 8.

»Rezultatsko nimam čisto nobenih pričakovanj, ker nisem navajen avta, ostali pa imajo za sabo sezono, toda zadnji dve leti sem nastopal v Nemčiji in zato bo kar zanimivo, da spet doživim adrenalinski val na naših ovinkastih cestah,« je še dodal 23-letni talent, ki je končal na 4. mestu v mednarodnem pokalu.

Oddaj komentar